Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 augusti, 2023 - 16:11Uppdaterad: torsdag, 17 augusti, 2023 - 17:26

Fick trafiktillståndet återkallat – kör fortfarande taxi

Taxiföraren som i juni blev av med sitt trafiktillstånd kör fortfarande taxi för samma bolag, det säger chauffören själv till Ålands radio.  

– En person som vill köra taxi kan köra taxi utan ett trafiktillstånd men då behöver den göra det för en aktör som har ett trafiktillstånd, säger infrastrukturminister Christian Wikström

Mannen är nu anställd av samma bolag, men kör på en annan persons trafiktillstånd. Han blev i juli i år dömd av Ålands tingsrätt för tre trafikrelaterade brott.

För att få köra taxi på Åland krävs två typer av tillstånd: ett trafiktillstånd som beviljas av landskapsregeringen och ett yrkeskörtillstånd, ett så kallat taxikort, som beviljas av Ålands polismyndighets tillståndsenhet. Enligt polisens tillståndsenhet kan taxikortet återkallas om det finns behov för det. Tillståndsenheten kontrollerar regelbundet nya domar, men först när de vunnit laga kraft kan de vara orsak till ett återkallat taxikort.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »