Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 december, 2022 - 14:11Uppdaterad: måndag, 5 december, 2022 - 15:13

Fem personer greps i helgen

Polisen grep fem överförfriskade personer i helgen och tog fast en rattfyllerist med 1,5 promille alkohol i blodet.

Polisen grep fem personer i Mariehamn enligt polislagen vid övervakning av den allmänna ordningen och säkerheten i staden under helgen. Alkohol hade andel i gripandena.

En förare är misstänkt för grovt rattfylleri efter att ha blåst cirka 1,5 promille i alkometern vid en poliskontroll på Flygfältsvägen i Jomala i fredags. Föraren är även misstänkt för straffbart bruk av narkotika samt olovlig körning. Polisen utreder ärendet.

En annan förare misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten. Föraren fick sladd på sitt fordon när hen skulle lämna en parkeringsplats på Ålandsvägen i Mariehamn. Föraren tappade herraväldet över fordonet och det blev en kollision.

På lördagen avbröt polisen en ungdomsfest i Mariehamn där det konstaterades att det var flertalet minderåriga på plats samt att alkohol var involverat. Polisen har gjort barnskyddsanmälningar gällande de minderåriga som var med på festen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »