Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 januari, 2022 - 06:52Uppdaterad: onsdag, 5 januari, 2022 - 07:14
  • Fem personer åtalas på 16 punkter.

Fem personer åtalas för snatteri och stöld

Fem personer står åtalade för sammanlagt 16 fall av snatteri och stöld i ett ärende där tio butiker står som målsägande.

Samtliga brott har begåtts mellan september 2019 och mars 2020, och alla utom en av de åtalade har då brotten begicks varit minderåriga.
Två av dem står också som svarande i ett separat ärende, där de åtalas för att i februari och mars 2020 vid två tillfällen ha stulit pengar från en mans plånbok, som denne förvarat i sitt hem.

I det första ärendet yrkar åklagaren dels på att de svarande döms att ersätta den egendom de stulit, samt att de ska dömas till mellan tolv och 50 dagsböter, och att den person som vid tidpunkten varit straffmyndig döms till tre månaders villkorligt fängelse, alternativt samhällstjänst. Flera målsägande yrkar också privat på ersättningsskyldighet.

I ärendet där pengar stulits ur en plånbok anser åklagaren att ett rättvist straff vore 15 respektive 35 dagsböter för de två åtalade.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »