• Genrefoto: Ida Jansson.
Nyhetsnotisen i ljudformat:
Publicerad: måndag, 16 september, 2019 - 06:07, uppdaterad: måndag, 16 september, 2019 - 10:49

Fem misstänkta för narkotikabruk, fyra för rattfylleri

Polisen stoppade under natten till lördagen tre förare som alla visade sig vara påverkade av olika narkotiska preparat.

Bilarna har varit obesiktigade, oförsäkrade och avställda med flera brister, och förarna har saknat körrätt. Sammanlagt rör det sig om olovlig körning, fem fall av straffbart bruk av narkotika och i ett fall grovt äventyrande av trafiksäkerheten.
En av de misstänkta greps enligt polislagen, då det förekom misstanke om att denne skulle fortsätta sina kriminella handlingar. Två av de misstänkta är minderåriga som åkt med i fordonen som passagerare. Polisen har i samband med detta utfört kroppsvisitationer, genomsökt fordonen och beställt blodprov och kliniska tester. Man har vidare kontaktat både föräldrar och socialkontor, och erbjudit samtliga misstänkta vård för sitt missbruk, vilket alla av dem nekat till.

Även under söndagen stoppades en personbilsförare efter att ha kört avvikande. Föraren misstänks för rattfylleri efter att ha använt receptbelagda mediciner med nedsatt körförmåga som följd.

Fler Nyheter

Svamp på dagisgård bekämpades med Roundup

Felix Quarnström rapporterar och intervjuar Patrick Björck
Jordbruksbyrån vill utreda en incident där Finströms kommun förra veckan använde bekämpningsmedlet Roundup för att bekämpa en milt giftig svamp på Godby daghems område, något den svenske svampexperten Patrick Björck kallar tanklöst, och som inte följt de användningsvillkor som använts av finska TUKES.

Vill fördröja HFD-beslut

Centerns partiordförande Veronica Thörnroos
Lämna in kompletteringar för att fördröja Högsta förvaltningsdomstolens (HFD) utlåtande om vägplanen på västra Föglö.

Poststrejk i riket påverkar Åland

Nyhetsnotisen i ljudformat
Ifall en poststrejk bryter ut i riket mellan den 11 och 24 november kommer det att få följder även för Åland.

Vinna eller försvinna för IFK

Nyhetsnotisen i ljudformat
På dagen tre år efter att IFK Mariehamn tog det historiska guldet i fotbollsligan ska klubben inleda kvalet till en plats i europaspelet nästa år.

Många gjorde valkompassen på valdagen

Nyhetsnotisen i ljudformat
Ålands Radios valkompasser inför lagtings- och kommunalvalet gjordes av totalt runt 8530 personer och alla kompasser hade många användare under valdagen.

Knipans akterklaff har reparerats

Uppdatering: M/s Knipans akterklaff är nu reparerad och linjen Svinö-Degerby trafikeras enligt turlistan från klockan 13:15 i dag.

Vill starta ungdomsverksamhet igen

Brage Wilhelms är ordförande i Lumparlands UF
Lumparlands ungdomsförening vill att ungdomslokalen Furuborg på nytt blir en naturlig samlingsplats för ungdomar.

Extremväder kräver strategier för jordbruket

Sölve Högman
Tvära kast inom väderleken påverkar jordbruket och det finns olika strategier för att tackla det. Bland annat detta diskuterades under tisdagen vid ett seminarium som ingår i landsbygdsutvecklingsprogrammet.

Två nya i centralvalnämnden, tre lämnar pga jäv

Landskapsregeringen beslöt att tillsätta Christina von Hertzen och Britt-Marie Sjöström-Kärki som nya medlemmar i centralvalnämnden för lagtingsval.