Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 september, 2019 - 06:07Uppdaterad: måndag, 16 september, 2019 - 10:49

Fem misstänkta för narkotikabruk, fyra för rattfylleri

Polisen stoppade under natten till lördagen tre förare som alla visade sig vara påverkade av olika narkotiska preparat.

Bilarna har varit obesiktigade, oförsäkrade och avställda med flera brister, och förarna har saknat körrätt. Sammanlagt rör det sig om olovlig körning, fem fall av straffbart bruk av narkotika och i ett fall grovt äventyrande av trafiksäkerheten.
En av de misstänkta greps enligt polislagen, då det förekom misstanke om att denne skulle fortsätta sina kriminella handlingar. Två av de misstänkta är minderåriga som åkt med i fordonen som passagerare. Polisen har i samband med detta utfört kroppsvisitationer, genomsökt fordonen och beställt blodprov och kliniska tester. Man har vidare kontaktat både föräldrar och socialkontor, och erbjudit samtliga misstänkta vård för sitt missbruk, vilket alla av dem nekat till.

Även under söndagen stoppades en personbilsförare efter att ha kört avvikande. Föraren misstänks för rattfylleri efter att ha använt receptbelagda mediciner med nedsatt körförmåga som följd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »