Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 30 november, 2023 - 10:28Uppdaterad: torsdag, 30 november, 2023 - 13:48
  • Så såg kanalvaktarbostaden ut när rivningen hade börjat. Foto: Tomas Tornefjell
  • Stefan Rumander, vd Fastighetsverket. Foto: Tomas Tornefjell

Fastighetsverket vill vitalisera området kring Lemströms kanal

Fastighetsverket vill vitalisera och rusta upp området kring Lemströms kanal. Nu efterlyser man tips från allmänheten och från företagare på vad som kan göras för att området ska blir mer tillgängligt, samtidigt som det kulturhistoriska värdet bibehålls.  

– Den gamla kanalvaktarbostaden från 1971 rivs och en tanke är att den ska ersättas av ett café, men processen är ännu i sin linda och ingenting är bestämt, säger Fastighetsverkets vd Stefan Rumander

 Området kring Lemströms kanal är ett populärt utflyktsmål och Fastighetsverket har under årens lopp blivit kontaktade av personer som framfört olika önskemål kring området.    

– En simstrand och en lekpark är ett par exempel på sådant som efterfrågats här vid Lemströms kanal, säger Stefan Rumander.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »