Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 mars, 2020 - 06:02Uppdaterad: fredag, 27 mars, 2020 - 10:23
  • Stefan Rumander. Arkivfoto: Totte Vesterlund.

Fastighetsverket ökar investeringarna

För att underlätta ekonomin och sysselsättningen på Åland utökar Fastighetsverket takten på investeringarna den närmaste tiden.

- Fastighetsverket är Ålands största fastighetsförvaltare och även den största byggherren. Därför har vi ett särskilt ansvar nu, säger vd Stefan Rumander.

För tillfället utreder man vilka projekt som enligt tidigare planer ligger längre fram i tiden och som nu kan tidigareläggas.
- Vi har några stora projekt på gång som polishuset, lagtingets nya fasad och besökscentret i Bomarsund men vi har även flera mindre projekt som är särskilt viktiga för de mindre byggföretagen, säger han.

De projekt som främst bidrar till sysselsättningen ska prioriteras. Enligt Stefan Rumander är det för tidigt att säga vilka projekt som kommer att tidigareläggas men redan nu har man utrett vad man kan göra på högskolan och gymnasiet under tiden som skolorna håller stängt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »