Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 mars, 2010 - 09:38Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Färjorna gick ut trots varningar

Svenska sjöfartsverket riktar skarp kritik mot befälhavarna på de fartyg som i går fastnade i isen utanför Norrtälje. Detta för att de trotsade sjöfartsverkets rekommendationer att inte gå ut i Ålands hav via den vanliga Furusundsleden, och inte gå ut på Ålands hav utan att först ha kontaktat en isbrytare. -De tyckte väl att de här färjorna är så stora att de kan klara det här. Färjornas befälhavare borde ha lyssnat på dem som vet bättre innan de gick ut, säger Johnny Lindwall som är beredskapshavare på svenska sjöfartsverkets isbrytarenhet. Men Viking Line säger att man aldrig fick någon information om varningen. -Vi har inte fått veta något, hade vi det hade vi naturligtvis tagit det i beaktande, säger Christa Blomqvist som är informationsansvarig på Viking Line.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »