Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 april, 2023 - 16:19Uppdaterad: tisdag, 18 april, 2023 - 17:11
  • Bland annat Karlbybron på Kökar har bytts ut. Arkivbild.

Färjfästen och broar har prioriterats av landskapsregeringen

Infrastrukturminister Christian Wikström (Ob) säger att den sittande landskaps-regeringen inte har hunnit så långt i arbetet med att uppnå en fossilfri skärgårdstrafik.  

-Man måste börja med grunden och vi har prioriterat färjfästen och broar, säger Christian Wikström. 

I sitt meddelande, Vägen mot en fossilfri skärgårdstrafik, skriver man att arbetet med omställningen kommer att ta flera mandatperioder. Landskapsregeringen betonar att det är svårt att på egen hand finansiera omställningen av skärgårdstrafiken utan att allvarligt riskera den åländska ekonomin som helhet. Landskapsregeringen har under denna mandatperiod gjort två allvarliga försök att få EU-stöd, men det har inte lyckats.  
-Den som ansöker om medel ska också bidra med betydande teknikutveckling, vilket är svårt att få till och även driver upp investeringskostnaderna, säger Christian Wikström. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »