Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 31 januari, 2023 - 06:26Uppdaterad: tisdag, 31 januari, 2023 - 07:46

Fängelse yrkas för personrån

Två män åtalas för att med våld rånat en person i Mariehamn i december 2020.

I närheten av Nabben ska en av männen bakifrån tagit ett grepp om den målsägande mannen medan den andra ska ha slagit offret i ansiktet. De ska därefter bland annat tagit ett strypgrepp om och sparkat på honom. De har enligt åklagaren tagit mannens trådlösa hörlurar, bankkort och cirka 750 euro i kontanter, själva nekar de till brott, enligt stämningsansökan. Bägge står åtalade för ytterligare åtalspunkter men för rånet allena yrkar åklagaren på fängelsestraff på mellan ett år och tre månader och ett år och sex månader.

Den ena av de två åtalas också för stöld av bland annat en mobiltelefon som han sedan sålt till den andra mannen som i sin tur åtalas för penningtvättsförselse. Mannen som köpte telefonen åtalas tillsammans med en kvinna även för narkotikabrott då de enligt åklagaren i samråd ska ha sålt narkotika, ett brott de båda medger. Mannen har på hotell Arkipelag påträffats med nästan 92 gram hasch. Kvinnan åtalas för ytterligare ett fall av narkotikabrott efter att hon i februari ifjol smugglat nästan fem gram hasch med Rosella från Sverige till Åland, ett brott hon medgett.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »