Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 februari, 2019 - 14:39Uppdaterad: torsdag, 14 februari, 2019 - 15:29

Fängelse yrkas för dråpförsök

I dag hölls en rättegång i Ålands tingsrätt mot en man som stod åtalad för försök till dråp, alternativt grov misshandel eller olaga hot.

Gärningen ska ha skett i en lägenhet i Mariehamn under sommaren 2017. Enligt ledande landskapsåklagare Henrik Lindeman har den åtalde begått fysiskt våld mot målsägande genom att tilldela denne ett slag för att sedan försöka döda denne, alternativt tillfoga en svår kroppsskada, genom att upprepade gånger hugga mot målsägandes hals och bröstkorg med en fällkniv. I samband med gärningen har den åtalade uttalat att han skall döda alla i bostaden. Den åtalde sade att syftet inte var att skada eller döda målsägande. Han plockade enbart fram kniven för att få målsägande att sluta prata illa om hans flickvän.
Åklagare Henrik Lindeman anser att en lämplig påföljd är fängelse i över två år, om mannen döms för försök till dråp. Om rätten anser att det är frågan om en grov misshandel bör straffet bli högst två års fängelse, eventuellt villkorligt. Om den åtalade döms för olaga hot yrkar åklagaren på dagsböter. Dom meddelas den 8 mars.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »