Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 september, 2022 - 06:17Uppdaterad: onsdag, 14 september, 2022 - 10:08

Fängelse för motstånd mot tjänsteman

En kvinna i 30 års-åldern döms av Ålands tingsrätt till åtta månaders fängelse för två fall av våldsamt motstånd mot tjänsteman och ett fall av motstånd mot tjänsteman.

Allt hände på en och samma kväll i början av juli i år. Kvinnan hade gripits av polis och när de kom till polisstationen hade hon vägrat stiga ur polisbilen. Då poliserna försökt dra ut henne ur bilen hade hon riktat sparkar och slag mot poliserna och en av dem träffades av en spark. Senare samma dygn hade kvinnan förts till ÅHS för vård och efter det skulle hon transporteras tillbaka till polisstationen. Då hade hon stretat emot, riktat sparkar mot patrullen och hotat poliserna till livet. När de kom till polisstationen igen vägrade kvinna på nytt stiga ur polisbilen och riktade flera sparkar mot poliserna och bilen.

Kvinnan har blivit dömd för liknande händelser 2019 och i maj i år och därför anser tingsrätten att hon är uppenbart likgiltig för förbud och påbud i lag och dömer henne till fängelse.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »