Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 januari, 2021 - 05:59Uppdaterad: torsdag, 28 januari, 2021 - 09:01
  • Genrebild.

Fängelse för grov stöld

Tingsrättens dom mot de tre män som i förra veckan åtalades för en rad åtalspunkter, inklusive narkotikabrott, trafikbrott och grov stöld har fallit.

I början av december i fjol beslutade två av männen i samråd att stjäla diverse objekt från den tredjes familjebostad. I samband med det har de gett den tredje mannen narkotika och visat en kniv de haft med sig, varför stölden betraktas som grov.

I samband med stölden har en av männen försökt stjäla en personbil från en gård i Jomala, men övergav försöket då ägaren upptäckte och konfronterade honom.
De två männen häktades snart efter brottet av polisen, och den ene mannen åtalas också för fångrymning för att efter häktningen ha försökt springa ifrån polisen då de transporterade honom ifrån häktningsförhandlingen.
Han döms till nio månaders ovillkorligt fängelse för åtta åtalspunkter, och den andra mannen till sju månaders villkorligt fängelse. De ska dessutom tillsammans ersätta familjen med 1.170 euro samt till staten erlägga brottsofferavgift och bevisningskostnader.
Den tredje mannen döms till dagsböter om sammanlagt 60 euro för narkotikabruk, samt att till staten erlägga en brottsofferavgift om 40 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »