Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 april, 2021 - 14:37Uppdaterad: måndag, 19 april, 2021 - 17:33
  • Polisen har stoppat en del hemmafester och Fältarna uppmanar nu till större ansvar.

Fältarna uppmanar till större ansvar

- Vi förstår att ungdomar tröttnat på restriktioner men det är ack så viktigt att hålla dem. Vi vill alla ha en sommar med evenemang och då är det viktigt att alla tar ansvar, såväl ungdomar som vuxna, säger fältaren Tony Johansson med anledning av den senaste tidens festande bland ungdomar.

Han påpekar att ungdomar inte följer landskapets presskonferenser i så stor utsträckning. Därför har föräldrarna ett visst ansvar för att förklara de rådande restriktionerna för sina barn.

Tony Johansson har full förståelse för att föräldrarna åker ut till sina stugor när man inte kan resa utomlands. Men samtidigt påpekar han att det är viktigt att föräldrarna har uppsyn.
- Vi vet att majoriteten sköter sig bra men festerna är enstaka fall så vi försöker att peppa till att hålla ut och fortsätt kämpa på. För vi längtar alla till att den här sommaren ska bli så bra som möjligt med normala möjligheter, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »