Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 mars, 2010 - 06:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Facket sa nej till medlarnas bud

De svenska sjöbefälsfacken sa igår nej till medlarnas bud vilket betyder att fackmedlemmarna går i strejk den 1 april om ingen lösning nåtts. Då stoppas 30 svenskflaggade färjor, däribland Birka Paradise och m/s Eckerö, Viking Lines Cinderella, Rosella och Viking XPRS, och Tallink-Siljas Galaxy och Silja Symphony.Striden gäller ett förslag till nytt pensionsavtal för sjöbefälen. Enligt det ska rätten att gå i tidigare pension gälla från 62 års ålder i stället för som nu 60 år."Eftersom detta inte kompenseras på något sätt är det en ensidig försämring. Det räcker för att vi ska säga nej till förslaget", skriver sjöbefälsfacken i ett uttalande. Sjöfartens Arbetsgivareförbund har en annan syn på konflikten:"När samhällsdebatten handlar om att höja pensionsåldern till 67 år, hotar sjöbefälen med strejk för att kunna gå när de är 60 år", säger Lars Andersson, vid Sjöfartens Arbetsgivareförbund.Medlarna fortsätter sitt arbete och ska på torsdag träffa parterna igen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »