Diana Lindman, Klara Nikula och Mats Gustafsson intervjuas av Tomas Tornefjell:
Publicerad: tisdag, 13 augusti, 2019 - 09:10, uppdaterad: tisdag, 13 augusti, 2019 - 09:11

Få jämför bankernas studielån

De som vill låna pengar för att till exempel köpa en bostad eller en ny bil, brukar som regel jämföra lånevilkoren hos de olika bankerna. När det gäller studielån är det däremot inte speciellt vanligt att kolla vad de olika bankerna har att erbjuda.

- Som regel tar man sitt studielån i den bank där man redan har ett konto och det är ju också dit man får sina studiebidrag och bostadsbidrag. Det säger Diana Lindman som är bankrådgivare vid Nordea i Mariehamn.

Klara Nikula som är biträdande avdelningschef vid Ålandsbankens premium banking, säger att hon inte tror att bankernas studielån skiljer sig från varandra.

Andelsbankens kreditchef, Mats Gustafsson, säger också att det är ovanligt att kunder jämför studielån hos olika banker.

På Åland är det landskapsregeringen som via AMS beviljar borgen för bankernas studielån. Studerande över 18 år kan maximalt få 533 euro per månad. Studerande som är under 19 år kan maximalt låna 252 euro per månad.

Fler Nyheter

Andra deltävlingen i ÅM i folkrace avgjord

I lördags avgjordes den andra deltvälingen i ÅM i folkrace.

Unikt kartfynd över Lövö

Antikvarie Pia Sjöberg och landskapsarkivarie Åke Söderlund;
Ett unikt fynd i form av en samtida karta över området på Vårdö där Lövökongressen ägde rum under åren 1718 och 1719 har upptäckts i Ryska statens...

Tennissiffror när FC Åland besegrade RaiFu

Ted Göstas om segern:
FC Åland besegrade RaiFu med hela 6-0 hemma på Sportkila.

Klar seger för Jomala i division tre

Jomala IK besegrade Wilpas i Salo med 3-0 på bortaplan under lördagseftermiddagen.

Åland United besegrade Ilves på bortaplan

Samuel Fagerholm efter matchen:
Åland United besegrade Ilves i dagens bortamatch i Tammerfors. Matchen slutade 0-1 i bortalagets favör.

Brand totalförstörde maskinhall i Bistorp

Brandbefäl Ted Andersson:
Omkring halvtretiden i eftermiddags kom larmet om en brand i Bistorp i Lemland. Höga lågor och en kraftig rökutveckling kunde ses från platsen.

Rishög brann i Hammarland

En mindre brand uppstod i Hammarland i fredags kväll. Enligt brandbefäl Ted Andersson var det en rishög som brann. -En person hade sett lågor på...

KST ett steg närmare förverkligande

I dag träffades samtliga KST-kommuner under ledning av Omsorgsförbundets ordförande Clas Öfverström, med omsorgsdirektör Katarina Dahlman som sekreterare.

Stadens miljösamordnare vill ha en båtbottentvätt

Ulf Simolin om båtbottentvättar:
I samband med nya projekt i Östra hamnen bör Mariehamns stad överväga möjligheterna att i samarbete med privata aktörer etablera en båtbottentvätt.