Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 oktober, 2019 - 10:21Uppdaterad: tisdag, 5 november, 2019 - 18:26
  • Ålands vatten Ab. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

Få åtgärder vid misstänkta övertramp

Två av tre sjöar som Ålands vatten Ab använder som råvattentäkter närmar sig en situation där de kan drabbas av ekologisk kollaps till följd av övergödning. Detta enligt vd Christian Nordas. Ändå tar varken vattenbolaget eller myndigheterna i med hårdhandskarna när man misstänker att det har tummats på reglerna som gäller för skyddsområdena, utan det är information och påminnelser som gäller.

Sedan vattenskyddsområdena instiftades har flera sidodiken grävts till skyddsdiken, trots att det är förbjudet efter utslaget från Västra Finlands vattendomstol 1988. Dessutom har skyddszoner runt huvuddiken, som Ålands vatten utbetalt ersättning för, på vissa sträckor odlats i strid med domen.

Mer om det här i den andra delen av reportageserien om dricksvattnet på Åland: https://alandsradio.ax/dokumentar/reportaget-dricksvattnet-del-2-overtra...

 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »