Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 september, 2018 - 12:06Uppdaterad: fredag, 7 september, 2018 - 13:10

Extra pengar för omsorg i Finström och Brunström föreslås få fortsätta

Pengarna som i årets budget reserverats för äldreomsorgen och socialvården i Finström räcker inte till. Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige ökar anslaget för äldreomsorgen med 178.000 euro och för socialvården med 25.000 euro.

Inom äldreomsorgen behövs tilläggsmedlen för att finansiera kostnader vid Oasen där 12 personer från Finström är inskrivna. I budgeten för i år hade kommunen räknat med 8. För socialvårdens del behövs tilläggsmedel för institutionsvård inom barnskyddet.

En anhållan om ett tillägg på 30.000 euro för Källbo skolas personalkostnader godkänns däremot inte av kommunstyrelsen. Motiveringen är att skolan endast överskridit personalkostnaderna men inte sin budgetram som helhet.

Dessutom föreslås att Erik Brunström får fortsätta som kommundirektör i ytterligare tre år efter att hans nuvarande avtal går ut den 1 mars 2019. Det slutgiltiga beslutet tas av fullmäktige.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »