Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 oktober, 2023 - 13:24Uppdaterad: onsdag, 18 oktober, 2023 - 14:19

Extra översyn av bilhyllan på M/S Eckerö ska göras - tillfälligt stopp på transporter av höga fordon

Eckerölinjen kommer inte, trots godkännande av berörda myndigheter, att använda M/S Eckerös bilhylla efter fredagens olycka. Detta skriver rederiet i ett pressmeddelande.

I fredags rasade bilhyllan på styrbords sida på fartyget.  
Bilhyllan har nu, även på babords sida, besiktats, och godkänts för användning, av berörda myndigheter.  
Eckerölinjen skriver att man trots ett godkännande att använda bilhyllan har fattat ett beslut på eget initiativ om att även göra en extra översyn av hela bildäckshyllan, på babords sida.  Som en följd av detta beslut kommer Eckerö Linjen till och med den 29 oktober inte att kunna transportera höga fordon så som bussar, lastbilar, husbilar och hästtransporter. Detta då man låser bildäckshyllan i ett nedre läge, anpassat för fordon med en max höjd om 2,40 m, under hela arbetet. 
”Det här är ett beslut som vi tar på eget initiativ. Som jag tidigare har sagt - det som hände i fredags skall inte och får inte hända, men nu har det hänt och vi tar det på största allvar. Jag hoppas även att den här åtgärden visar hur vi jobbar och att det även kan skapa ett förtroende bland allmänheten och hos våra gäster”, förklarar Eckerö Linjens VD Tomas Karlsson. 
Rederiet kontaktar inbokade transportbolag och andra berörda. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »