Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 december, 2016 - 06:02Uppdaterad: onsdag, 14 december, 2016 - 06:21
  • Juridisk expertis i Bryssel anlitas för gudingjakten. Foto: Hasse Persson-Bru.

Expertis anlitas för vårjakten

- Vi ska anlita juridisk expertis i Bryssel och argumentera så klokt som möjligt för att EU-kommissionen inte ska dra oss inför domstolen, säger näringsminister Camilla Gunell angående beskedet kommissionen gav förra veckan där dom vill att vårjakten på guding förbjuds.

Kommissionen hänvisade till att ejderstammen minskat med med 40 procent i Finland och med hälften i hela Östersjöområdet och så länge som bevarandestatus är på så låg nivå tror Gunell att Ålands möjligheter att behålla jakten är små, men hon påpekar att statusen kan förbättras och då blir situationen en annan.
EU-kommissionen ska ha svaret inom två månader och efter det kommer besked om dom är nöjda med det eller drar Åland inför domstol.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »