Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 juli, 2022 - 10:41
  • Markus Hamro-Drotz bekräftar att den livstidsdömda kvinnan överklagar till HD. Foto: Felicia Bredenberg

Exfrun överklagar livstidsdomen till HD

Den livstidsdömda ex-frun till den mördade mannen i Eckerö kommer att överklaga hovrättens dom.

Det var den 30 maj i år som hovrätten slog fast att kvinnan gjort sig skyldig till mordet av sin ex-man i Eckerö på annandag jul 2020.

Kvinnan kommer nu att ansöka om besvärstillstånd till Högsta domstolen. Det bekräftar hennes advokat Markus Hamro-Drotz som önskar att HD ska ompröva bevisvärdet av bevisningen.
- Min klient anser att den bevisning som har lagts fram av åklagare och målsägande inte räcker till, att det utom rimligt tvivel kan vara utrett, att hon har gjort sig skyldig till den här gärningen, säger Markus Hamro-Drotz.

Ansökan om besvärstillståndet ska lämnas in senast den 1 augusti.

Den äldre kvinnan, i rapporteringen från mordet också kallad ”väninnan”, dömdes i tingsrätten till elva års fängelse för mord och valde redan i den första instansen att inte överklaga domen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »