Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 januari, 2011 - 06:40Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

EU-plats och isvintern<br>diskuteras i dagens lagting

Om Helsingforsregeringen inte ser till att Åland kan representeras i Europaparlamentet kräver landskapsregeringen att valkretsarna ändras så att Åland blir en egen valkrets i nästa EU-val. Det framgår av landskapsregeringens meddelande om prioriteringar när det gäller EU-samarbetet. Enligt meddelandet, som diskuteras i lagtinget i dag, finns en chans för Åland att få en åländsk plats i Europaparlamentet. Nu pågår nämligen en diskussion om en omfördelning av platserna, och en konsekvens av det kan bli att Finland får ytterligare en plats. Och Finlands regering har tidigare lovat att en eventuell tilläggsplats ska tillfalla Åland. Andra frågor som diskuteras i lagtinget i dag är förslaget till ny finansförvaltningslag och landskapsregeringens svar på en fråga om skärgårdstrafikens beredskap inför en sträng isvinter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »