Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 oktober, 2018 - 10:56Uppdaterad: onsdag, 17 oktober, 2018 - 11:06
  • Kansliminister Nina Fellman och lantrådet Katrin Sjögren hördes av riksregeringens ministrar i dag. Arkivfoto.

EU-ministrar lyssnade artigt på lantråd och kansliminister

-De lyssnade artigt och kontstaterade att ärendet nu ligger hos riksdagen, säger lantrådet Katrin Sjögren (Lib) om morgonens möte med regeringens EU-ministrar om Ålands krav på en EU-parlamentsplats.

Lantrådet och kansliminister Nina Fellman (S) träffade regeringen och det var tredje gången som Åland hördes i frågan.

-Vi framförde att det inte finns juridiska hinder utan att det handlar om politik, vi hänvisade till Ålands särställning, att det skulle stärka Finland som rättsstat och ge positiv uppmärksamhet. Det är de argument som vi framfört under en längre tid, säger Katrin Sjögren.

Kommentarerna från riksministrarna var sparsamma och man hänvisade till riksdagen. Riksdagen behandlar lagtingets och riksdagsledamot Mats Löfströms initiativ att ge Åland en parlamentsplats nu under hösten.

-Där går det vidare så att Ålands talman och antagligen också landskapsregeringen kommer att höras i riksdagen och i utskottet, säger Katrin Sjögren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »