Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 februari, 2010 - 07:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

EU granskar aktieköp i Industrihus

Den ifrågasatta aktieteckningen från landskapets sida i Ålands Industrihus AB i samband med bygget av kontorskomplexet Itiden i Mariehamn granskas nu av EU-kommissionen, detta efter en anmälan från Dalbo affärsfastigheter. Kommissionen har frågat om stödet till Ålands industrihus redan tidigare, men vid en telefonkonferens i förra veckan ville man ha ytterligare information av landskapsregeringen. Svar på tal får man i ett brev som i går skickades via utrikesministeriet till kommissionen där landskapsregeringen säger att beslutet att teckna aktier i Ålands industrihus följer den stödordning man notifierat redan år 1994 och följer de stödregler som finns. -De tjänstemän i Bryssel som har hand om ärendet hoppas att ett avgörande i den här långdragna frågan kommer före sommaren, säger näringsavdelningens chef Linnea Johansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »