• Konstintendent Susanne Procope Ilmonen är nöjd med att få till utställningen med Ernst Billgren och Jonas Wilén. Foto Peter Grönholm
Vi hör konstintendent Susanne Procope Ilmonen:
Publicerad: torsdag, 26 september, 2019 - 06:34, uppdaterad: torsdag, 26 september, 2019 - 07:51

Ernst Billgren ställer ut på Åland

Konstnären och författaren Ernst Billgren ställer ut på Ålands konstmuseum. Utsällningen kommer att vara tillsammans med åländske Jonas Wilén.

-När du har två utställare tillsammans blir det en annan dialog mellan verken, säger konstintendent Susanne Procopé Ilmonen.

Ernst Billgren har varit verksam sedan tidigt åttiotal och har vid sidan av konsten skrivit ett tjugotal böcker och jobbat med musik, film och teater, men att få en så etablerad konstnär till Åland är enligt Susanne Procopé Ilmonen inget stort problem.

-Vi har ett bra utrymme och vi är proffsiga så jag tycker inte det är ett problem för oss, säger Susanne Procopé Ilmonen.

Utställningen väntas öppna i slutet av maj eller början av juni.

Fler Nyheter

Polisen söker vittnen till farlig trafikincident

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Polisen söker vittnen gällande grovt äventyrande av trafiksäkerheten på Lemlandsvägen i Knutsboda vid 23-tiden på kvällen.

Villkorligt fängelse för grov stöld

Nyhetsnotisen i ljudformat:
En 39-årig man har av tingsrätten dömts till sex månaders villkorligt fängelse för grov stöld, skadegörelse och besittningsintrång.

Häggblom invald i regionkommittén

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Lagtingsledamot Bert Häggblom(Ob) har blivit utsedd till Ålands ordinrie ledamot i Regionkommittén inom EU.

Lindvall ny assistent till Löfström

Mats Löfström:
Emma Lindvall blir ny riksdagsassistent för riksdagsledamot Mats Löfström. Lindvall är hemma från Saltvik och studerar för tillfället handelsrätt vid Svenska Handelshögskolan i Helsingfors.

Praxis styr hur lagtinget hanterar fullmakter

Susanne Eriksson och Conny Nyholm:
Det är praxis, det vill säga hur man brukar göra, som styr hur lagtinget beviljar eller inte beviljar fullmakter till regeringen.

Snöbristen sparar pengar för kommunerna

Dan Vik och Stefan Nordas:
Den snöfattiga vintern sparar pengar för kommunerna.

Många vill bli klubbdirektör

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Hittills har 13 personer sökt tjänsten som ny klubbdirektör för Ålands golfklubb efter Åsa Nordström. Ansökningstiden går ut vid midnatt i dag.

Barnet oskadat efter olycka

Barnet som satt i barnvagn i går då en bil körde på den i centrum av Mariehamn är oskadat, det uppger man från ÅHS akuten.

Färre tog flyget förra året

Flygplatschef Tanja Sabel
Antalet passagerare som åkte till och från Mariehamns flygplats minskade med 5,6 procent under förra året jämfört med 2018.