• I går välkomnade Veronica Thörnroos Anders Eriksson till Centern, men det är oklart hur det blir med Eriksson medverkan i Jomala fullmäktige. Foto: Malin Henriksson
Nyhetsnotisen i ljudformat
Publicerad: tisdag, 29 oktober, 2019 - 14:50, uppdaterad: tisdag, 29 oktober, 2019 - 17:14

Erikssons partibeteckning i kommunalpolitiken kan klarna ikväll

Frågan om Anders Eriksson representerar Ålands framtid eller centern i Jomala i kommunalpolitiken kan komma att klarna ikväll.

Då träffas nämligen de sex kandidater som ställde upp för Ålands framtid i kommunalvalet i Jomala för att diskutera saken.
- Jag vill höra vad de berörda har att säga först innan jag ger något besked, säger Anders Eriksson. På söndag är han inbjuden till ett möte med Jomala-centern, då han formellt kan komma att presenteras som centerns sjätte mandat i kommunen. Men han är noga med att inte gå händelserna i förväg och hänvisar till kvällens möte med partikamraterna inom Ålands framtid

- Om det är någon som tycker att man inte kan göra så här och att Ålands framtid borde fortsätta så stiger jag åt sidan, så får den personen i fråga driva det här vidare, säger Anders Eriksson.

Fler Nyheter

Åland fortfarande coronafritt

Nyhetsnotisen i ljudformat
Provresultatet från patienten som testades för coronaviruset var negativt, skriver ÅHS i ett pressmeddelande.

Presidenten har godkänt det nya ekonomiska systemet

Nyhetsnotisen i ljudformat
Nu har president Sauli Niinistö godkänt det nya ekonomiska systemet för Åland. Det skriver Ålands riksdagsledamot Mats Löfström i ett pressmeddelande.

Fiskodlingar ska kunna utvecklas menar hållbarhetsministern

Nyhetsnotisen i ljudformat
- Landsskapsregeringens inställning är att fiskodlingar ska kunna utvecklas. Att fiskodlingsindustrin ska ta sitt ansvar mer och delta mer aktivt i arbetet för att Östersjön ska må bättre. Detta säger hållbarhetsminister Alfons Röblom.

Samlingshuset i Jomala försenas ännu mer

Dennis Jansson, ordförande för byggnadskommittén
Det senaste beskedet från Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab är att husets färdigställandetid har ändrats från vecka 9 till den 30 mars i år. Det framgår av protokollet från dagens möte med byggnadskommittén.

Landskapsläkaren: ”Risken för smittspridning på Åland är fortsatt låg”

Här kan du lyssna på hela presskonferensen:
Den allmänna risken för en smittspridning är låg på Åland i nuläget och gemene man behöver inte vara orolig, enligt Knut Lönnroth, landskapsläkare.

Direktsändning: Ålands beredskap för coronavirus

Direktsändningen är avslutad.

Oasen vill satsa mer på kvalité och utveckling

Oasen boende och vårdcenter, tidigare De gamlas hem, vill rekrytera en vårdkoordinator till slutet av mars.

Åtalas för att ha hotat flickvän med gevär

Mannen ska ha misshandlat och hotat sin flickvän med ett hagelgevär. Rättegången ägde rum på torsdagen i Ålands tingsrätt.

Sottunga utreder ny butik

Ett invånarinitiativ har inkommit till Sottungas kommunstyrelse med avsikten att bilda ett bolag för att driva butiksverksamhet i hamnen. Bakom initiativet står Tom Spennert.