• I går välkomnade Veronica Thörnroos Anders Eriksson till Centern, men det är oklart hur det blir med Eriksson medverkan i Jomala fullmäktige. Foto: Malin Henriksson
Nyhetsnotisen i ljudformat
Publicerad: tisdag, 29 oktober, 2019 - 14:50, uppdaterad: tisdag, 29 oktober, 2019 - 17:14

Erikssons partibeteckning i kommunalpolitiken kan klarna ikväll

Frågan om Anders Eriksson representerar Ålands framtid eller centern i Jomala i kommunalpolitiken kan komma att klarna ikväll.

Då träffas nämligen de sex kandidater som ställde upp för Ålands framtid i kommunalvalet i Jomala för att diskutera saken.
- Jag vill höra vad de berörda har att säga först innan jag ger något besked, säger Anders Eriksson. På söndag är han inbjuden till ett möte med Jomala-centern, då han formellt kan komma att presenteras som centerns sjätte mandat i kommunen. Men han är noga med att inte gå händelserna i förväg och hänvisar till kvällens möte med partikamraterna inom Ålands framtid

- Om det är någon som tycker att man inte kan göra så här och att Ålands framtid borde fortsätta så stiger jag åt sidan, så får den personen i fråga driva det här vidare, säger Anders Eriksson.

Fler Nyheter

Näringsministern vill bygga förtroende hos jordbrukare

Veronica Thörnroos:
Tre av ministrarna i den nya regeringen har inte tidigare suttit som ledamöter i lagtinget. - Det är inte en absolut förutsättning att ha suttit i Ålands lagting för att ingå i en regering. Vi har haft ett flertal ministrar tidigare som inte heller ingått i lagtinget tidigare, säger det tillträdande lantrådet Veronica Thörnroos (C).

Thörnroos har presenterat sina ministrar

Veronica Thörnroos presenterar de nya ministrarna och deras ansvarsområden:
Veronica Thörnroos (C) har presenterat ministrarna i den kommande landskapsregeringen.

Skyddsföreskrifter för dricksvattentäkter fastslagna

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Landskapet fastslår nu allmänna skyddsföreskrifter för dricksvattentäkter som ska användas vid fortsatt vattenskyddsarbete och när nya vattenskyddsområden upprättas eller befintliga uppdateras.

Ålands radio och Ålands judoklubb får Rädda barnen-pris

Pristagarna intervjuas av Owe Sjöblom
Ålands radio och Ålands judoklubb är årets pristagare av Rädda barnens pris som sedan tio år tillbaka delas ut på barnkonventionens dag den 20...

Ändrad projekteringsordning ska ge billigare broutbyte

Landskapsregeringen beviljar mer pengar för tilläggsarbete i projekteringen för flera broar i broutbytesprogrammet. I och med det ökar budgeten för Djurholmsbron, bron över Långholmsströmmen, Kastörsbron, Askörsbron och Dånösundsbron med ca 50 000 euro per bro.

Omsorgsförbundet minskar sin budget

Förbundsfullmäktiges ordförande Petter Johansson:
Omsorgsförbundets budgetförslag för 2020 bantas med 100.000 euro. Det beslöt förbundsfullmäktige under sitt senaste möte. Mariehamns stads önskemål var att kostnadsökningen jämfört med 2019 inte skulle överstiga 1,5 procent.

Stina Wollter kommer till litteraturdagarna

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Den svenska konstnären, författaren och radioprataren Stina Wollter kommer till Mariehamns litteraturdagar i mars, det skriver arrangörerna i ett...

Ministrarna presenteras 14:30

Regeringsbildare Veronica Thörnroos (C) presenterar ministrarna i den kommande landskapsregeringen i dag klockan 14:30.

Den genomsnittliga inkomstskattesatsen på Åland ökar

Den genomsnittliga åländska inkomstskattesatsen för 2020 blir 17,44 procent, en ökning från föregående år med 0,06 procentenheter.