Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 oktober, 2019 - 14:24Uppdaterad: måndag, 28 oktober, 2019 - 15:15
  • Det var glada miner när Veronica Thörnroos välkomnade Anders Eriksson tillbaka till Centern. Foto: Malin Henriksson

Eriksson intresserad av post som näringsminister

Ålands framtid Anders Eriksson går över till Åländsk center som därmed växer från nio mandat till tio i lagtinget.

– Det var inte ett lätt beslut, det har varit mitt politiska liv sedan 1999 att jobba för Ålands framtid. Men efter den behandling Finland gett Åland den sista mandatperioden, om inte Ålands framtid får genomslag då – när ska vi få det?
Han hoppas nu få igenom tydliga skrivningar om Ålands självstyrelse i det kommande regeringsprogrammet, även om han förstår att självständighetsfrågan inte längre blir aktuell för honom att jobba med.
I övergången mellan partierna säger han att några löften om poster varken i utskott eller regering har getts. Men visst är han intresserad.

– Man ska alltid vara beredd att ta tillvara möjligheterna att påverka, får jag förfrågan överväger jag det ytterst seriöst. Varje läskunnig människa vet att jag annonserat om att jag är intresserad av att leda näringslivsfrågor.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »