Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 oktober, 2023 - 10:31Uppdaterad: onsdag, 1 november, 2023 - 10:24

Erica Back gör rollen som Katrina 

- Jag har aldrig sjungit en opera eller en musikteaterpjäs på mitt modersmål tidigare. Det känns jättespännande, säger Erica Back, som gör titelrollen i nyuppsättningen av Sally Salminens roman. 

På premiären den 17 juli 2024 gör mezzosopranen Erica Back entré i rollen som Katrina i musikteaterföreställningen med samma namn. Det tillkännagavs under en presskonferens på måndagen.

Erica Back har en framgångsrik karriär bakom sig och säger att hon även ser fram emot att göra talad dialog vid sidan av att sjunga.

- Jack Mattssons musik är jätteintressant, på ett sätt är den väldigt finlandssvensk, men den har också vibbar av Mozart och Verdi, säger Erica Back som i likhet med romanens Katrina har sina rötter i Österbotten.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »