Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 september, 2011 - 17:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Enighet om ökad ÅHS-budget

Det råder stor enighet i ÅHS styrelse om det budgetförslag som i dag godkändes. Det understryker styrelsens ordförande Torbjörn Björkman. Budgeten är stram men inte helt inom de ramar som landskapsregeringen gett. På intäktssidan räknar man med en ökning med en miljon euro jämfört med årets budget eller totalt 10,6 miljoner. För ökningen står bland annat ersättningar från försäkringsbolag samt försäljning av vård till personer bosatta utanför landskapet. Patientavgifterna inom ÅHS kommer att ses över, men man räknar inte med ökade inkomster den vägen. På utgiftssidan ökar kostnaderna med två miljoner euro jämfört med i år och framför allt är det personalkostnaderna som stiger i takt med löneförhöjningar. Av de 86,5 nya tjänster som de olika avdelningarna ville ha har styrelsen beslutat att inrätta 7,5. Bland dessa finns en tjänst som säkerhets- och arbetarskyddsansvarig inom ÅHS. När det gäller investeringar prioriteras Gullåsen där där en planeringsgrupp nu ska börja arbeta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »