Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 november, 2019 - 22:00Uppdaterad: torsdag, 7 november, 2019 - 22:00
  • Stadsstyrelsens ordförande Tage Silander.

Enerexits extra bolagsstämma skjuts upp igen

Stadsstyrelsen har ännu inte fått klart med nya styrelseledamöter till Mariehamns Enerexit Ab och den extra bolagsstämman som var inplanerad att hållas i morgon, fredag, skjuts upp några dagar.

-Det har varit diskussion om tjänstemän inom stadens förvaltning, men det kan bli jävsproblem så vi har backat, säger stadsstyrelsens ordförande Tage Silander (MSÅ).

Nu försöker man med samarbete med Mariehamns energi, som Enerexit arbetar åt med avyttring av dieselmotor och rengöring av grotta. Allt pappersarbete, med revisionsrapport och rapport över hur styrelsen arbetat, eller ”rapport över faktiska iakttagelser”, som man skriver i stadsstyrelsen protokoll, är klart. Man har en bra bild av vad som har hänt säger Tage Silander. Det är inte i dagsläget aktuellt att fundera på repressalier för styrelseledamöterna i Enerexit, utan fokus är på att hitta ny styrelse, sköta administrationen och vidta åtgärder för miljöhanteringen av grottan.

-Orsaken till styrelsebytet är att ledamöterna varit operativa samtidigt som de bestämt vad man ska göra. Och det är det vi vill skilja åt, säger Tage Silander.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »