Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 maj, 2023 - 15:10Uppdaterad: tisdag, 16 maj, 2023 - 15:10
  • Projektledare Tua Granholm. Foto: Lina Hagström
  • Mia, Jasmine och Minna från Strandnäs skolas fritidshem. Foto: Lina Hagström
  • Maximilian vattnar och Noel kollar på. Foto: Lina Hagström

Emmaus stadsodling flyttar till Hindersböle och samarbetar med Strandnäs skola

Emmaus stadsodling har huserat centralt intill Statens ämbetshus i många år men flyttar i år till Hindersböle kolonilottsområde.

Här har man fått sex stycken kolonilotter att förfoga över, och man har påbörjat både odlingsbäddar med no dig-metoden och klassisk odling i pallkragar. Det senare har barnen på fritidshemmet Ugglan på Strandnäs skola varit involverade i, då fritidshemmet under vårterminen börjat samarbeta med Emmaus stadsodling. 
– Vi har i några år nu jobbat med olika projekt, både med stadsodling i lådor och på friland och det viktigaste med det hela är att vi jobbar med cirkularitet och med social hållbarhet. Vi värnar om miljön och vi värnar om människor, säger Tua Granholm, projektledare för Emmaus stadsodling och initiativtagare till samarbetet med Strandnäs skolas fritidshem.  

Hon är nöjd med flytten till Hindersböle kolonilottsområde och säger att det är en stor fördel att man nu har nära till Emmaus lokaler och odling i Norrböle.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »