Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 23 mars, 2020 - 11:20Uppdaterad: måndag, 23 mars, 2020 - 11:20
  • Emmaus drabbas av coronasituationen, bland annat stänger returcaféet Arkivfoto.

Emmaus minskar personalen och stänger returcafé

Emmaus Åland har genomfört samarbetsförhandlingar som resulterat i att en del anställda har sagts upp och andra har permitterats på hel- eller deltid.

Det berättar styrelseordföranden Carina Aaltonen och verksamhetsledaren Robert Jansson i ett pressmeddelande. De konstaterar att Emmaus liksom många andra drabbas av coronaviruset då organisationen är beroende av intäkter från butikerna och restaurangen. Tillsvidare håller man butikerna och varuinlämningen öppna, men Emmaus returcafé stänger helt efter den 23 mars.
- Utan intäkter klarar vi inte de fasta kostnaderna. Det är med stor sorg vi avvecklar Emmaus returcafé, skriver Aaltonen och Jansson.

De skriver också att Emmaus pausar samtliga sociala projekt, arbetsträning, praktik och frivilligarbete. Ambitionen är att fortsätta med stadsodlingsprojektet i någon form. Alla de åtgärder man nu vidtar är för att garantera att verksamheten ska överleva krisen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »