Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 juni, 2020 - 14:34Uppdaterad: fredag, 12 juni, 2020 - 17:15

Emissionen det som utlöste striden i Eckerö

Det var den kommande aktieemissionen som utlöste den strid som nu rasar mellan olika ägargrupperingar i Rederi Ab Eckerö. Det säger Marika Mansén-Hillar, styrelseordförande och representant för rederiets största ägare.

– En strid mellan ägarna är det sista man vill ha i en kris, men egentligen är emissionen den utlösande faktorn, där den här grupperingen önskade orimliga villkor. De här villkoren kan vi inte gå med på. En aktie är en röst och några aktieägare kan inte få förmåner framför andra.

Den andra grupperingen som Marika Mansén-Hillar nämner består åtminstone utåt av Johan Eklund och Johannes Dahlman. Marika Mansén-Hillar avslöjar även att det var hon som bad Johannes Dahlman lämna styrelsen kort innan onsdagens stämma skulle börja.

– Jag bad om några ord med Johannes och vi pratade om vad som har hänt den senaste tiden. Då bad jag honom att fundera på lämpligheten att sitta i styrelsen och sade att han hade möjlighet att prata med Kenneth (Neovius stämmans ordförande, reds anm) före stämman. Diskussionen var helt civiliserad, men inte rolig. Det kan jag säga, att den var väldigt jobbig. Jag tycker bra om Johannes, så det är mer en ledsamhet i att det blev som det blev.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »