• Arkivfoto: Ida Jansson.
Nyhetsnotisen i ljudformat:
John Clemes, allmänledare och kommissarie, berättar om helgens arbete
Publicerad: söndag, 17 november, 2019 - 18:27, uppdaterad: måndag, 18 november, 2019 - 17:25

Elva fall av misshandel i helgen

Polisen rapporterar att elva fall av misshandel ska ha skett under helgen.

Bland annat handlar det om ett fall där en kvinna misshandlats i sitt hem av en man, slagsmål på och utanför krogen samt en person som slagit en ordningsman i ansiktet och hotat en annan till livet.

Polisen rapporterar också om en ungdomsfest i Hammarland som spårat ur och dit polisen åkte för att stänga ner festen. En person fördes från festen med ambulans.

Man berättar också om en kvinna som enligt polisanmälan hoppat ut framför en bil och stannat den, varpå hon slitit upp dörren och bitit en passagerare i benet. Polisen inledde eftersök och kunde gripa kvinnan som sedan överlämnades till sjukvården.

Fler Nyheter

Företagarna på Åland för nytt initiativ

Mats Adamczak intervjuas av Nelly Björkqvist:
En gång i månaden under ett år framöver, kommer Företagarna på Åland lyfta olika näringslivsfrågor. Detta då det enligt dem är viktigt att nu ta tag i skattegränsfrågan, bland annat på grund av EU:s nya tullkodex.

12 verksamheter får PAFs miljöstöd

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Bland de stora mottagarna av stöd för miljöverksamhet finns Husö biologiska station, Ålands natur- och miljö och Bärkraft.ax.

Utredningen om e-röstning klar

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Slutrapporten som ÅDA gjort om den inställda e-röstningen vid senaste valet, visar att tidsplanen var i fas till och med juni.

Ålands näringsliv vill ha nya stöd för företagare

Anders Ekström på Ålands näringsliv:
Ålands näringsliv vill ha förändringar i stöd för blivande företagare.

De sitter i stadens nya nämnder

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Igår kväll utsåg stadsfullmäktige ledamöter i stadens nämnder 2020-2023. Utöver de vanliga partivisa grupperna har OCÅ bildats, gruppen består av Obunden Samling, Centern och Ålands framtid. Gruppen för Hållbart Initiativ är också ny.

Peter Makrillos klar för Grönvitt

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Fotboll: Centrala mittfältaren Peter Makrillos har skrivit på för IFK Mariehamn. Hans kontrakt med IFK sträcker sig över säsongen 2020.

HI upptogs i Mittengruppen

Hållbart Initiativ valdes in i Mittengruppen under nordiska rådets senaste session i Köpenhamn, det skriver partiet i ett pressmeddelande.

Åland kan bli inspelningsplats för deckare

Producent Patrik Andersson och manusförfattaren Patrik Gyllström:
Åland kan komma att bli en av inspelningsplatserna i en ny pusseldeckare av produktionsbolaget B-Reel Films i Stockholm.

Kreativa näringar ska ges mer utrymme

Annika Hambrudd, utbildnings- och kulturminister:
De kulturella och kreativa näringarna ska få mera utrymme och ges större stöd. Det säger utbildnings- och kulturminister Annika Hambrudd (C).