Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 mars, 2010 - 07:17Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Elisabeth Nauclér i polisförhör

Riksdagsledamot Elisabeth Nauclér har hörts av Centralkriminalpolisen på grund av sina kontakter med en medlem i vänsterorganisationen Batasuna, som kämpar för ett självständigt Baskien. Det var den franska polisen som hade bett CKP att höra Nauclér. Franska polisen hade spårat ett telefonsamtal som Elisabeth Nauclér tog emot från en fransk medlem i Batasuna. -Jag blev överraskad när CKP ringde. Batasuna är en politisk organisation som är tillåten i Frankrike, och vi hade pratat om praktiska saker inför att jag skulle komma dit för att hålla föredrag om Ålands självstyrelse, säger Elisabeth Nauclér till Ålands Radio. Nauclér säger att hon inte har något att dölja i fråga om kontakterna till Batasuna som har beskyllts för att ha kontakter med den terroriststämplade väpnade organisationen ETA.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »