Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 januari, 2020 - 06:04
  • Elhybridfärjan diskuterades i lagtinget i går. Foto Malin Lundberg

Elhybridfärjan väckte debatt i lagtinget

När finans- och näringsutskottets betänkande angående förslag till tredje tilläggsbudget för år 2019 presenterades av utskottets ordförande Jörgen Pettersson i lagtinget i går, väcktes kritik mot uppsägningen av elhybridfärjan.

Socialdemokraternas Camilla Gunell var bland annat kritisk mot att beslut har fattats utan att känna till de ekonomiska konsekvenserna av beslutet.

-Beslutet tillkom i demokratisk ordning och nu ska vi hantera de eventuella konsekvenser det medför, svarade centerns Jörgen Pettersson.

Liberalernas Katrin Sjögren var inte nöjd med det svaret och frågade vad en förlikning eller rättsprocess rörande elhybridfärjan skulle kosta. Något som Jörgen Pettersson inte ville svara på.

-Det är för tidigt att gå in på detaljer redan nu, ledamot Sjögren vill ha svar på frågor som ännu inte är ställda, menade Pettersson.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »