• Elhybridfärjan diskuterades i lagtinget i går. Foto Malin Lundberg
Camilla Gunell, Jörgen Pettersson och Katrin Sjögren:
Publicerad: torsdag, 23 januari, 2020 - 06:04

Elhybridfärjan väckte debatt i lagtinget

När finans- och näringsutskottets betänkande angående förslag till tredje tilläggsbudget för år 2019 presenterades av utskottets ordförande Jörgen Pettersson i lagtinget i går, väcktes kritik mot uppsägningen av elhybridfärjan.

Socialdemokraternas Camilla Gunell var bland annat kritisk mot att beslut har fattats utan att känna till de ekonomiska konsekvenserna av beslutet.

-Beslutet tillkom i demokratisk ordning och nu ska vi hantera de eventuella konsekvenser det medför, svarade centerns Jörgen Pettersson.

Liberalernas Katrin Sjögren var inte nöjd med det svaret och frågade vad en förlikning eller rättsprocess rörande elhybridfärjan skulle kosta. Något som Jörgen Pettersson inte ville svara på.

-Det är för tidigt att gå in på detaljer redan nu, ledamot Sjögren vill ha svar på frågor som ännu inte är ställda, menade Pettersson.

 

Fler Nyheter

Färjor körde förbi Långnäs

Det var för blåsigt i natt vid 01-tiden för att färjorna skulle kunna angöra i Långnäs.

"Finbydiket är en miljökatastrof"

Brage Wilhelms
I går presenterade föreningen Rädda Lumparn en rapport om Finbydiket i Sund.

Inget utrymme för fler villkorliga domar

Nyhetsnotisen i ljudformat
Tingsrätten avhandlade på torsdagen ett åtal om grov rattfylla där en man, enligt åklagaren, kört sambons bil från en privatbostad i Saltvik till sitt hem i Sund med en alkoholhalt på 2,03 promille i utandningsluften.

Böter för att inte ha stannat

Polisen har under natten delgivit två bötesförelägganden för trafikbrott.

Landslagsmeriterad ytterback klar för IFK Mariehamn

Den landslagsmeriterade Mikko Sumusalo är klar för IFK Mariehamn inför säsongen 2020. Det meddelar klubbdirektör Peter Mattsson idag i ett pressmeddelande.

Tiina Björklund ny jubileumschef

Det blir Tiina Björklund som tar över taktpinnen inför Ålands 100-årsfirande.

Rattfull Mariehamn-Långnäs tur och retur

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
En kvinna har dömts i Tingsrätten för ett fall av rattfylleri. Kvinnan har i oktober i fjol kört från Mariehamn till Långnäs och tillbaka med en blodalkoholhalt på 0,74 promille.

Polisen: Skolskjutningshot var menat som skämt

Kommissarie Tommy Thörnroos:
Polisen meddelar idag att det hot som skolskjutning som riktades mot Godby högstadium var menat att vara ett skämt. Den 11 februari anmäldes till polisen att någon hade skrivit en hotfull text på flera platser i Godby högstadieskola.

Mikaela Nyman kandidat till Nordiska Rådets litteraturpris

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Mikaela Nyman är Ålands kandidat till Nordiska rådets litteraturpris 2020. Det meddelar Gustaf Widén från Ålands litteraturnämnd i ett pressmeddelande under eftermiddagen.