Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 december, 2016 - 14:13
  • Båthuset i Mariehamns konkursbo stämmer paret som drev bolaget. Foto: Malin Lundberg.

Elbåtsprojekt krävs tillbaka

Båthuset i Mariehamns konkursbo har till tingsrätten lämna in en stämningsansökan mot paret som drev bolaget som försattes i konkurs för ett år sedan.

Konkursförvaltaren Johnny Bäck yrkar att två bilar och en trailer som sålts till de tidigare ägarna ska återbördas till konkursboet. Dessutom vill konkursförvaltaren att skrov, drev och annan utrustning i ett elbåtsprojekt återlämnas till konkursboet. Till den delen omfattas också bolaget Refuture Ventures Ab av stämningsansökan.

Eftersom det fanns frågetecken kring transaktioner som skett innan konkursen beslöt konkursombudsmannen om en särskild utredning. I den redogörs också för låneavtal och transaktioner som anses ha gynnat svarandena på ett otillbörligt sätt framom andra borgenärer.

Tingsrätten har beslutat att konkursen ska fortsätta som en offentlig utredning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »