Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 augusti, 2024 - 15:43Uppdaterad: fredag, 2 augusti, 2024 - 15:45
  • ÅMHM:s nya myndighetschef Peter Holm. Foto: Malin Lundberg.

Ekonomin blir en utmaning tror ÅMHM:s nya myndighetschef Peter Holm

Den ansträngda offentliga ekonomin blir nog en utmaning. Det tror Peter Holm som tillträder som ny myndighetschef för Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet den 1 oktober.  

 Peter Holm jobbar just nu som bildningschef i Saltviks kommun och samtidigt som han gör sina sista arbetsveckor där ska han börja sätta sig in i ÅMHM:s verksamhet och lära känna sina nya kollegor. Han ser mycket fram emot sitt nya uppdrag, bland annat när det gäller att stärka dialogen mellan myndigheten och politikerna.

Havsbaserad vindkraft är ett av många områden ÅMHM jobbar med, och Peter Holm har följt debatten om vindkraftsparkerna med stort intresse. 

– Min åsikt är att vi har våra begränsningar på Åland och vi kan inte gå allt för snabbt fram. Vi måste tänka på att vi är ett örike i Östersjön som kan vara lite utsatt så vi kan inte begränsa oss till en energiform utan vi behöver ha det uppbyggt på ett säkert och hållbart sätt, säger Peter Holm. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »