Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 augusti, 2021 - 14:28Uppdaterad: torsdag, 5 augusti, 2021 - 15:16
  • Åländska restauranger måste stänga klockan ett

Egna restaurangregler för Åland

Riksregeringen har ändrat förordningen som reglerar öppethållningstider för restauranger under coronapandemin.

Från och med söndag den åttonde augusti måste restauranger stänga klockan ett och alkoholförsäljningen måste upphöra vid midnatt.

Alla kunder måste fortsättningsvis ha en egen sittplats, men det finns inga särskilda begränsningar i fråga om antalet kunder.

Det finns några undantag. Begränsningarna i förordningen gäller inte personalrestauranger eller försäljning av mat för avhämtning. Begränsningarna gäller inte heller ombord på fartyg och flyg i utrikestrafik eller för serveringar i anslutning till bensinstationer.

Riksregeringen aviserade idag att restauranger i regioner som är i spridningsfasen, som Åland är, kommer bli tvungna att sluta servera alkohol klockan 22 och stänga klockan 23, men dessa begränsningar är alltså inte aktuella för Åland.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »