Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 februari, 2022 - 10:51Uppdaterad: torsdag, 3 februari, 2022 - 20:49

"Eget ansvar viktigt"

Finska hälsomyndigheterna betonade det egna ansvaret då samhället nu stegvis öppnar upp och restriktioner lättas från den 14 februari.

Man ska stanna hemma om man är sjuk, tvätta händer, vädra utrymmen och hålla avstånd och fortsättningsvis uppmanas allmänheten att ta vaccin. Belastningen på sjukvården är relativt oförändrad i Finland men behovet av intensivvård sjunker. Förra veckan vårdades 48 personer på intensivvårdsavdelningar, motsvarande siffra den här veckan är 38.

Totalt vårdas 434 patienter på sjukhus för covid-19. Ungefär var fjärde som blivit intagen på sjukhus har tagits in av annan anledning än covid-19.

Liisa-Maria Voipio-Pulkki från social- och hälsovårdsministeriet konstaterade att halter av coronavirus i avloppsvattnet nu har minskat på flera ställen.

-Det tyder på att epidemin småningom avtar men det är svårt att säga om toppen nu nåtts, så kan det vara på vissa ställen, medan andra kanske ännu har toppen framför sig.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »