Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 april, 2018 - 06:07Uppdaterad: onsdag, 4 april, 2018 - 06:10
  • Det är inte tillåtet att ta med egen mat ombord på Viking Lines fartyg. Pressbild: Viking Line.

Egen mat får inte tas ombord

- Av säkerhets- och hygienskäl får man inte ta med egen mat ombord på våra fartyg. Det säger Viking Lines kommunikationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström.

Frågan är aktuell med anledning av en artikel i gårdagens Huvudstadsblad där det framgår att några studerande fick sin medhavda pastasallad beslagtagen i säkerhetskontrollen i Stockholm.

Johanna Boijer-Svahnström säger att det framgår av Viking Lines säkerhets-föreskrifter att man inte får ta med sig egen mat ombord. Undantagen är barnmat och mat för personer med olika former av allergier.

- Vi har varit med om att passagerare har haft med sig egna vattenkokare och spritkök med avsikt att tillreda mat i hytten, och de som dukat upp en picknick på golvet i anlutning till hytterna, säger komminikationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »