Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 9 oktober, 2022 - 20:15Uppdaterad: måndag, 10 oktober, 2022 - 07:44

Efterlyser krafttag kring skattegränsen

Liberalernas John Holmberg vill se krafttag för att minimera de negativa effekterna som skattegränsen medför för företagen.

Frågan om skattegränsen aktualiserades i och med att landskapsregeringen nyligen bad Finansministeriet om en ny arbetsgrupp – men John Holmberg är inte nöjd.

- Vi måste lägga ner mer resurser och bli spetsigare i det arbetet. Det går inte att göra som vi gjort nu; att lite yrvaket vakna till några veckor före nästa fas av implementeringen av tullkodexen äger rum, säger han.

John Holmberg vill att Ålands näringslivs avgående vd Jan-Erik Rask utses till ”skattegränsdiplomat”.

- Det är ett av flera goda namn som skulle kunna bli skattegränsdiplomat. Det som det handlar om är att man trampar mark och besöker berörda myndigheter och politiker, och på ett mer ”hands-on”-sätt försöker komma framåt i frågan, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »