Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 december, 2016 - 15:45Uppdaterad: torsdag, 8 december, 2016 - 15:48
  • Runar Karlsson intervjuas av Ulf Weman. Foto: Nina Eriksén.

Efterlyser hjälp i stället för stjälp med KST

Landskapsregeringen borde hjälpa till istället för att motarbeta kommunernas möjlighet att komma överens om flera KST-områden.

 Det menar kommunstyrelsens ordförande i Saltvik, Runar Karlsson, efter Finströms besked att man ger upp försöket att få till stånd ett norra Ålands socialvårdsområde. Runar Karlsson har inte gett upp ännu. Att skärgårdskommunerna bara vill ha ett KST-område är en sak som komplicerar arbetet, men framförallt beskedet från landskapsregeringen att omsorgsförbundet måste splittras upp om det blir flera områden, menar Runar Karlsson.

- Jag skulle i landskapsregeringens ställe samla alla kommuner och ta en diskussion om att ändra lagen. Det är inte förnuftigt att splittra omsorgsförbundet, säger Runar Karlsson.

Han inväntar nu ett möte nästa vecka med de norråländska kommunerna i frågan om ett eget socialvårdsområde.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »