Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 maj, 2017 - 15:43Uppdaterad: torsdag, 18 maj, 2017 - 16:57

Efterlyser diskussion om socialvården

Det finns flera utvecklingsområden inom socialvården på Åland. Det anser socialchefen i Finström-Geta Paulina Eklund och hennes kollegor på norra Åland. De har nu lämnat in en skrivelse till landskapsregeringen där de efterlyser en diskussion.

För det första påpekar de att utvecklingspengar för bland annat socialvården funnits i riket i flera år, men att Åland inte har någon motsvarighet som kommuner kan söka.

I stället ges projektpengar till tredje sektorn, och Eklund och hennes kollegor menar att de borde fördelas utgående från kommunernas behov.

- Yrkesverksamma borde vara delaktiga när projekt väljs ut så att de motsvarar behovet på fältet, säger Paulina Eklund.

De vill också diskutera problemen som den fortsatta bristen på en uppdaterad socialvårdslag skapar för tjänstemännen och klienterna, och primärvårdstjänsterna som de menar att inte utvecklats i den grad som det är önskvärt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »