Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 april, 2024 - 06:13Uppdaterad: fredag, 19 april, 2024 - 07:36
  • Mikaela Asplund och Twiggy. Foto: Martina Eriksson.

Efter Tukes ridhjälmstest: Sleipner ser över sitt hjälmförråd

Efter att Säkerhets- och kemikalieverket, Tukes, i veckan rapporterat om allvarliga säkerhetsbrister i ridhjälmar ser Ridklubben Sleipner över sitt hjälmförråd.

Nio av elva testade hjälmar drogs bort från marknaden efter Tukes tester då man konstaterat allvarliga säkerhetsbrister i dem. Flest allvarliga brister hittades i de dyraste hjälmarna.
 
Mikaela Asplund, styrelseordförande för Ridklubben Sleipner, tror inte att de hjälmar som drogs bort från marknaden finns bland Sleipners ridskolas lånehjälmar men en genomgång av hjälmarna ska ändå göras. 
– Vi behöver gå igenom våra hjälmar och ta oss en funderare om vi behöver uppdatera hjälmförrådet säger Mikaela Asplund.  

Lånehjälmarna används inte så frekvent då de flesta av ridskolans elever har egen ridhjälm. Då en elev ska köpa en ridhjälm ställer Sleipner kravet att det ska vara en hjälm av godkänd typ. 
– Men de hjälmar som nu blev bortdragna från marknaden har också varit godkända, det tror jag de flesta hjälmar är som man köper i butik. Då litar man på att man köpt en okej hjälm och sen visar det sig att den inte var det. Det verkar vara lite vilda västern på marknaden just nu, säger Mikaela Asplund.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »