Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 juli, 2018 - 10:40Uppdaterad: torsdag, 19 juli, 2018 - 12:02
  • EU-parlamentet. Arkivfoto: Nina Smeds.

EFA skriver till Sipilä om åländskt EU-mandat

Den politiska organisationen för europeiska minoriteter EFA har skickat ett brev till statsminister Juha Sipilä där man uttrycker sitt stöd för att Åland borde få en plats i Europaparlamentet.

Brevet är undertecknat av partiets ordförande Francois Alfonsi.

Ålands Radio har tidigare berättat att EFA på sin årskongress i våras på initiativ från Ålands framtid beslöt sig för att aktivt jobba för en åländsk parlamentsplats.

I brevet, som enligt ett pressmeddelande från Ålands framtid också har skickats till de övriga statsministrar i Norden, skriver Francois Alfonsi att Finland borde leva upp till löften man tidigare gett om att jobba för att utveckla Ålands möjligheter att påverka processen i EU-parlamentet. Alfonsi skriver också att han gärna diskuterar den här frågan närmare med Sipilä, och ber honom meddela om de kan mötas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »