Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 april, 2018 - 09:57Uppdaterad: fredag, 13 april, 2018 - 11:41
  • Eckerös kommunstyrelse gillar inte landskapsregeringens förslag till ändring av kommunstrukturen. Arkivfoto: Landskapsregeringen.

Eckeröstyrelsen mot kommunsamgång

Kommunstyrelsen i Eckerö vidhåller sin tidigare åsikt om att säga nej till landskapsregeringens förslag om ändring av kommunstrukturen.

 I ett förslag till utlåtande sägs att det är anmärkningsvärt att regeringen inte tagit hänsyn till kommunens folkomröstning. I folkomröstningen i januari ansåg 59,8 procent av dem som röstade att Eckerö skulle fortsätta som en egen kommun.

Kommunstyrelsen anser att förslaget till kommunreform strider mot grundlag och kränker den kommunala självbestämmanderätten. Dessutom sägs att förslaget till tidtabell inte är realistiskt och att utgångspunkten i arbetet med en kommande förändring bör ske genom frivillighet och stor delaktighet av inblandade kommuner.

Kommunfullmäktige behandlar förslaget till utlåtande på ett sammanträde den 14 maj.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »