Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 juli, 2024 - 16:49Uppdaterad: onsdag, 31 juli, 2024 - 09:00

Eckerölinjen: ”Vår skyldighet är att informera”

Rederierna har ett ansvar för att informera sina kunder om de tullregler som kräver resa på minst 20 timmar för att kunna föra iland tullfria varor, köpta ombord.  

– Ansvaret ligger på oss att informera gästerna om vad som gäller, säger Tomas Karlsson, vd för Eckerölinjen. Enligt Karlsson förekommer skyltning ombord och i terminalerna. Rederiet informerar också om reglerna via sin webbsajt och genom personal ombord. 

Tomas Karlsson uppger vidare att rederiet har ett nära samarbete med tullen där de delar med sig av informationen om vilka som reser med dem, om vilka volymer rederiet köper in till sina butiker och hur mycket de också säljer.

– Tullens arbete är mycket större än vad gemene man vet och ser. Det jag upplever är att man finns där och tittar lika mycket på avgående som ankommande gäster, säger Tomas Karlsson. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »