Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 maj, 2020 - 13:00Uppdaterad: torsdag, 14 maj, 2020 - 16:22
  • M/s Eckerö står stilla till 15 juli. Pressbild.

Eckerölinjen ställer in till 15 juli

Eckerölinjen har idag beslutat ställa in samtliga avgångar med m/s Eckerö till och med onsdagen den 15 juli.

Beslutet är en följd av den rådande situationen och att UD i Sverige har förlängt sin avrådan för samtliga icke nödvändiga resor utanför Sverige.

Då läget för tillfället är mycket ovisst följer Eckerölinjen kontinuerligt med vad som händer och har beredskap att öppna upp för trafik igen med mycket kort varsel.

- Vårt grundantagande är att trafiken kommer igång tidigast den 16 juli. Men vi hoppas kunna komma igång tidigare än så, säger Björn Blomqvist, Vd för Rederiaktiebolaget Eckerö.

Vad som talar för en tidigare trafikstart är att beslutet från UD i Sverige delvis handlar om att man inte vill hamna en situation där svenska turister blir fast i ett främmande land.

- Vi hoppas att man ska kunna göra ett undantag så att det blir möjligt att resa i närregionen, till exempel till Åland, säger Björn Blomqvist.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »