Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 oktober, 2023 - 06:11Uppdaterad: torsdag, 19 oktober, 2023 - 07:01
  • Eckerölinjen har stopp för höga fordon till 29 oktober. Arkivbild.

Eckerölinjen kompenserar drabbade av stoppet för höga fordon

Den som bokat ett större fordon på M/S Eckerö kompenseras ekonomiskt av rederiet. Det här berättar Eckerölinjens vd Tomas Karlsson för Ålands Radio efter beslutet att införa ett tillfälligt stopp för stora fordon på M/S Eckerö. 

Till exempel står rederiet för merkostnader som uppstår för kunder med stora fordon som behöver boka om till ett annat rederi. Man försöker också ordna mötande bussar till drabbade bussbolag.
- Vi har försökt hitta en lösning att det ska finnas en annan buss på andra sidan som vi tar kostnaden för. Oberoende om det är på Åland eller på svenska sidan, säger Tomas Karlsson.  

Gällande transporter av till exempel livsmedel har rederiet meddelat att de är behjälpliga att hitta lösningar och att de tar den merkostnad en ombokning till ett annat rederi innebär.  
På frågan vilka kostnader det här betyder för Eckerölinjen svarar Tomas Karlsson att det innebär en kostnad men att det nu handlar om att säkerställa förtroendet hos allmänheten och resenärer.  
- Jag tycker vi visar det genom dessa åtgärder, säger Tomas Karlsson.  

Stoppet för stora fordon på M/S Eckerö gäller till och med 29 oktober.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »