Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 9 december, 2022 - 16:14Uppdaterad: fredag, 9 december, 2022 - 17:05

Eckerölinjen kan utöka turlistan

Det kan bli aktuellt för Eckerölinjen att utöka turlistan på sträckan Eckerö-Grisslehamn efter att m/s Rosella slutar trafikera Mariehamn-Kapellskär.

- Vi tittar på det. Det blir en diskussion om vilket behov som faktiskt finns och där ska vi diskutera med näringslivet och transportföretagen för att kunna göra det på ett så smart sätt som möjligt, säger Eckerölinjens vd Tomas Karlsson.

En av orsakerna till att Viking Line sålde m/s Rosella var att lönsamheten på linjen Mariehamn-Kapellskär var låg. Lönsamheten är något Eckerölinjen tittar på för att eventuellt öka turlistan.

- Finns det behov av fler turer och vi inte går back på det så kommer vi att köra men vi ska titta på det och det arbetet har redan börjat, säger Tomas Karlsson.

Tomas Karlsson tror inte att det per automatik blir så att alla Rosellas passagerare söker sig till Eckerölinjen.

- Det har varit trafikuppehåll tidigare och Viking Line har varit duktiga på att styra sina resenärer till deras andra färjor, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »